Skaper helhetlige løsninger for Veidekke

 

Behovet for uavhengig rådgivning på AV-løsninger og en anbefaling fra Multiconsult, gjør at Avenu bistår Veidekke i byggeprosessen til deres nye hovedkontor på Ulven i Oslo. 

Veidekke er en ledende entreprenør i Skandinavia med hovedkontor i Oslo. OBOS er byggets eier og byggingen gjøres i samarbeid med dem. Arealet er på 11 500 kvadratmeter fordelt på fem etasjer. Veidekke skal disponere 80 prosent av bygget og planlagt innflytning er i 2025.

 
 

Avgjørende å komme tidlig inn

– På et prosjekt som dette er det avgjørende å komme inn tidlig. AV-løsninger påvirker bygget og krav skal følges. Blir hensyn tatt for sent, kan det prege mye av byggets estetikk, forteller Anders Tanum, prosjektleder for teknologi i Veidekke.  

Siden våren 2023 har Avenu kartlagt felles lydanlegg og AV-løsninger i bygget. Med AV-løsninger menes alt av teknologi og utstyr til lyd og bilde i møterom, auditorium, studio og fellesarealer med mer. Avenu leverer ingen produkter, men hjelper Veidekke med å kartlegge hva de trenger. Avenu skal også bistå med rådgivning i anbudsprosessen for anskaffelse av utstyr.  

Det nye hovedkontoret til Veidekke skal bli et fleksibelt bygg. Et stort ønske var å lage en mest mulig enhetlig brukeropplevelse på tvers av etasjer og rom i bygget.  

– Vi trengte spisskompetanse på AV-integrasjoner av ulike systemer og fikk en anbefaling fra Multiconsult, sier Arve Hindenes, prosjektleder for leietakerleveranser i Veidekke.    

Lydanlegget treffer infrastrukturen i bygget. Sammen med elektro, og andre grensesnitt har det i en tidlig fase vært viktig å forankre løsningen som kommer inn senere i byggeprosessen. 

 
 

Arve Hindenes, prosjektleder leietakerleveranser i Veidekke

Anders Tanum, prosjektleder teknologi i Veidekke

 
 

Tilfører merverdi på entreprenørsiden

Anders Tanum forteller at samarbeidet med Avenu bidrar til å skape bedre samhandling på alt som handler om AV-løsninger i byggeprosjektet. Målet er å øke kvaliteten på elektro i prosjekteringen, og unngå å tenke på AV-løsninger når bygget står ferdig. 

Avenu er flinke til å bygge troverdighet mot håndverkere og teknikere. Det har vært en stor trygghet å ha en kompetent samarbeidspartner på dette området. Ofte er AV-løsninger noe som blir glemt eller nedprioritert, og dermed kommer inn for sent i byggeprosessen.
— Anders Tanum

Veidekke er spesielt fornøyd med Avenu sin evne til å tenke enkelhet basert på sluttbruker. Leveransene består av ryddige og strukturerte underlag, som er enkle å ta i bruk for de som jobber med byggeprosjektet. Underveis har uforutsette behov blitt avdekket og planer endret. Blant annet ble Avenu involvert i planleggingen av TV- og podkaststudio. Først ble disse skissert som separate studioer, men nå blir de et samlet studio.  

– Målet er et semiprofesjonelt TV- og podkaststudio med god brukervennlighet. Avenu har tilført en kompetanse som har gjort at vi har foretatt viktige endringer vi ikke ville vært foruten i dag. Vi gleder oss til å ta studioet i bruk når bygget står klart, sier Hindenes.  

Veidekke har fått komplette skisser på hvordan lydanlegget og AV-løsninger skal integreres i bygget. Det vil være til stor hjelp i resten av byggeprosessen. I det påbegynte elektroarbeidet kan elektriker nå trekke kabler på nøyaktig de stedene som det er bedt om.  

Blir rådgivere i anbudsprosessen

I utforming av anbud skal Avenu bistå Veidekke med å sikre konkret og riktig informasjon, slik at det blir enklere for tilbydere å besvare. Veidekke sitter på mye kompetanse på dette området selv, men synes det er viktig å samarbeide med Avenu som kan gi gode råd og veiledning underveis. 

– Flere bør bli klar over at denne type tjeneste eksisterer. Det er mange som har behov for akkurat det Avenu tilbyr. Vi vet at mange leverandører vil selge og levere sine produkter til oss. Derfor er det fint å samarbeide med en uavhengig aktør, avslutter Tanum.

 
Forrige
Forrige

Samarbeid med itech

Neste
Neste

Velkommen, Hans Arne!